Charlotta voileipäkakku
8
Henkeä
90 min

Charlotta voileipäkakku

Raaka-aineet

1 pkt Atria Perhetilan 200g Murea Savukinkku

1 kpl vaalea vuokaleipä viipaleina

1 kpl ruisvuokaleipä viipaleina

n.2 dl kasvislientä tai maitoa

Täyte I:

200 g Atria 200g Levitettävä Tomaattiherkkumaksamakkara

50 g Atria Kulinaari 100g Ohuen Ohut Kylmäsavukinkku

50 g Ridderheims 150g Aurinkokuivatut Tomaatit

50 g vihreitä oliiveja kuutioina

2 rkl hienonnettua persiljaa

Täyte II:

1 dl kreikkalaista jogurttia

1 rasia valkosipulituorejuustoa

2 dl tuorekurkkua kuutioina

1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

0,5 dl oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

Pursotukseen:

2 dl smetanaa

Koristeluun esimerkiksi:

100 g mozzarellahelmiä

1/2 dl mustapippuria

tuoretta timjamia, basilikaa

parmesanlastuja

1 kpl punasipulia marinoituna

Näin se hoituu

Valmista täytteet sekoittamalla ainekset keskenään, anna maustua 30 minuuttia. Leikkaa leivistä reunat pois (muutaman päivän vanhaa leipää on helpompi leikata). Levitä pöydälle tuorekelmua ja asettele sen päälle leikkeleviipaleet kukan muotoon. Nosta kelmu puolipyöreään kulhoon ja varmista että kinkkua on tarpeeksi vuoraamaan kulhon reunat. Lusikoi kinkkutäytettä pohjalle ja painele päälle tummaa vuokaleipää, kostuta liemellä. Nostele leipien väliin jogurtti-tuorejuustotäytettä. Peitä vaalealla vuokaleivällä ja kostuta. Täytä kulho tällä tavalla käyttäen vuorotellen tummaa ja vaaleaa vuokaleipää. Kun vuoka on täynnä, taittele päälle kelmu ja laita jääkaappiin pienen painon alle vähintään 4 tunniksi. Vatkaa smetana vaahdoksi ja laita pursotinpussiin. Kumoa kakku ja pursota alareunaan smetanaa, koristele haluamallasi tavalla.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki