Burgundinoata
8
Henkeä
150 min

Burgundinpata

Raaka-aineet

1 kg Naudan lapaa, rintaa tai etuselkää

50 g Voita

10 kpl Pikkusipulia

200 g Herkkusieniä

2 rkl Tomaattipyreetä

1/2 ruukkua timjamia

2 ltr Lihalientä

0,75 ltr Punaviiniä

1 tl Sokeria

1 tl Suolaa

Mustapippuria myllystä

5 kpl Kokonaisia mustapippureita

3 Laakerinlehtiä

Näin se hoituu

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Leikkaa liha suikaleiksi tai kuutioksi. Kuori sipulit, leikkaa sienet neljään osaan ja viipaloi pekoni.
Kuumenna valurautapata ja lisää pohjalle voi. Ruskista lihat padassa kauniin ruskeaksi joka puolelta. Ripottele pintaan suola ja mustapippuri ruskistamisen loppuvaiheessa. Lisää pataan kaikki muut aineet, paitsi mausteet. Keitä 10 min ja poista pinnalta vaahto. Lisää joukkoon mausteet ja kypsennä miedolla lämmöllä 2 h. Tarjoa perunan tai riisin kanssa.

Reseptit ja vinkit

Vinkki