Bulgogi ja korealainen kurkkusalaatti
4
Henkeä
60 min

Bulgogi ja korealainen kurkkusalaatti

Raaka-aineet

1 kg Atria Takuumureaa naudan ulkofileetä

Marinadi:

5 rkl soijakastiketta

3 rkl sokeria

1/2 dl kevätsipulia hienonnettuna

2 rkl valkosipulia hienonnettuna

2 rkl seesaminsiemeniä

2 rkl seesamiöljyä

1/2 tl mustapippuria rouhittuna

Kurkkusalaatti:

1 kpl kurkku

1 tl suolaa

1 rkl chilitahnaa (esim. Kochujang)

3 rkl kevätsipulia hienonnettuna

2 rkl riisiviinietikkaa

1 tl sokeria

1 tl seesaminsiemeniä

1/2 tl seesamiöljyä

Näin se hoituu

Leikkaa ulkofileestä ohuita noin 2-3 mm viipaleita. Yhdistä kaikki marinadin aineet ja sekoita liha joukkoon. Pyöritä varovaisesti kädellä, jotta marinadi levittyy tasaisesti kaikkialle. Laita maustumaan jääkaappiin vähintään tunniksi. Mieluummin yön yli.
Leikkaa kurkusta noin 5mm viipaleita. Sekoita kastikkeen loput aineet keskenään ja lisää kurkkujen joukkoon. Anna maustua noin tunnin ajan. Kaada ennen tarjoamista ylimääräinen neste pois kurkuista.
Lämmitä pannu kuumaksi ja paahda lihat nopeasti molemmin puolin noin 1 minuutti per puoli. Nosta lihat lautaselle ja tarjoile kurkkusalaatin ja riisin kera.

Reseptit ja vinkit

Vinkki