Broilerin ohut fileeleikettä grillatun viikunan, sokeriherneiden ja Tarator-kastikkeen kera
4
Henkeä
150 min

Broilerin ohut fileeleikettä grillatun viikunan, sokeriherneiden ja Tarator-kastikkeen kera

Raaka-aineet

1 pkt Atria Perhetilan 720g Naturel Broilerin Ohut Fileeleike

2 1/2 dl kreikkalaista jogurttia

2 rkl oliiviöljyä

2 tl paprikajauhetta

1/2 tl jauhettua kuminaa

1/8 tl ripaus kanelijauhetta

1 tl chilijauhetta

1 sitruunankuori raastettuna

2 rkl sitruunan mehua

1 1/2 tl suolaa

5 valkosipulinkynttä hienonnettuna

VIIKUNAT:

4 tuoretta viikunaa

2 rkl portviiniä

1 rkl fariinisokeria

1/2 tl mustapippuria

SOKERIHERNEET JA TARATOR-kastike:

1 1/5 kuorittuja manteleita

1/2 dl oliiviöljyä

2 tl sitruunanmehua

1/2 tl suolaa ja mustapippuria

1 1/5 dl vettä

1 ltr sokeriherneitä palossa

Näin se hoituu

Broilerin marinadi: Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa. Hiero marinadi broilerin pintaan ja anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Viikunat: Leikkaa viikunoiden suippo huippu pois ja halkaise viikunat. Ripottele päälle portviini ja fariinisokeri, mausta pippurilla. Säilytä jääkaapissa grillaamiseen saakka. Tarator – kastike: Sekoita mantelit, öljy, sitruunanmehu ja mausteet tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisää vesi ja jatka sekoittamista, kunnes kunnes seos samettiseksi kastikkeeksi, noin 3min. Siirrä jääkaappiin odottamaan käyttöä. Sokeriherneet: Kiehauta sokeriherneitä 30-60 sekuntia, niin että niiden väri säilyy kauniin kirkkaan vihreänä. Jäähdytä kylmässä vedessä ja valuta. Liha: Grillaa marinoituja broilereita molemmin puolin yhteensä noin 6min. Viikunoiden grillaaminen: Nosta viikunat grilliin ja anna lämmetä. Jos haluat välttää palaneen sokerin hajua, kypsennä viikunat foliovuoassa. Laita sokeriherneet tarjoiluastiaan ja pirskottele päälle kastiketta. Voit myös tarjoilla kastikkeen erikseen dippinä.

Vinkki: Voit tarjoilla lisäkkeenä grillattuja kasviksia, kuten paprikaa, sipulia ja kesäkurpitsaa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki