Broilerilasagne
4
Henkeä
100 min

Broilerilasagne

Raaka-aineet

1 pkt Atria Perhetilan 400g Broilerin Jauheliha

tai

1 pkt Atria Perhetilan 350g Broilerin Fileejauheliha

3 rkl öljyä

1 kpl sipuli kuutioituna

1 kpl porkkana raasteena tai ohueksi viipaloituna

3 kpl valkosipulinkynttä viipaloituna tai murskattuna

1 kpl pieni palsternakka kuutioituna

1 kpl kanaliemikuutio

2 prk tomaattimurskaa

1 tl suolaa

0,5 tl paprikajauhetta

1 tl sokeria

0,25 tl rouhittua valko- tai mustapippuria

Valkokastike:

40 g voita

0,5 dl venhäjauhoja (40 g)

6 dl maitoa tai maito-kermaseosta

0,5 tl suolaa

0,5 tl valkopippuria

Lisäksi:

1 rkl öljyä

9 kpl lasagnelevyä

1 dl raastettua parmesaania

2 dl pinnalle juustoraastetta (makusi mukaan)

Näin se hoituu

Valmista ensin tomaattikastike:

Kuumenna öljy ruskista broilerin jauheliha. Lisää kasvikset, ja kuullota miedolla lämmöllä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kanaliemikuutio ja tomaattimurska sekä mausteet. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, tai kunnes maut ovat tasaantuneet. Tarkista maku ja siirrä sivuun.

Valmista seutaavaksi valkokastike:

Sulata voi. Lisää jauhot ja kuullota niitä miedolla lämmöllä pari minuuttia, älä anna jauhojen ruskistua. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Kypsennä kastiketta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia kaiken aikaa sekoittaen. Kastike sakeutuu kypsyessään. Mausta valmis kastike suolalla ja valkopippurilla.

Öljyä uunivuoka ja levitä pohjalle kolmasosa tomaattikastikkeesta. Ripottele kastikkeen pinnalle parmesaania ja asettele 3 lasagnelevyä kastikkeen päälle. Lisää kolmasosa valkokastikkeesta ja peitä lasagnelevyillä. Täytä seuraavat kerrokset samaan tapaan, niin että pinnalle jää kerros tomaattikastiketta. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttin ajan, tai kunnes lasagnelevyt tuntuvat veitsellä pistettäessä kypsiltä. Peitä vuoka foliolla tai leivinpaperilla jos pinta tuntuu tummuvan liikaa paiston aikana.

Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki