Broilerikebab
5
Henkeä
900 min

Broilerikebab

Raaka-aineet

2 pkt Atria Perhetilan 400g Broilerin Jauheliha

1,5 tl sipulijauhetta

2,5 rkl grillimaustetta

2 tl mango-currya (tai tavallista currya)

1 tl paprikajauhetta

0,5 tl inkivääriä

0,5 tl chilijauhetta

3 rkl bbq-kastiketta

2 tl persillade-maustesuolaa (tai tavallista suolaa)

1 tl mustapippuria myllystä

0,5 dl rypsiöljyä

3 rkl perunajauhoja

Tarjoiluun maun mukaan esim:

Pitaleipiä, ranskalaisia, riisiä, salaattia, tomaattia, fetajuustoa, maustekastikkeita...

Näin se hoituu

Mittaa kaikki ainekset yleiskoneen kulhoon. Vaivaa kebabtaikinaa yleiskoneen melalla tai taikinakoukulla vähintään 20 minuuttia, kunnes massa on tasaista. Painele massasta ilmakuplat pois ja muotoile tangoksi. Kääri kebabtanko folioon ja kiristä folion päät kiinni niin että käärö näyttää isolta makeiselta. Kääräise päälle vielä toinen foliokerros samalla lailla. Työnnä lihaan sisälämpömittari, ja kypsennä 100-asteisessa uunissa kunnes kebabin sisälämpö on 80 astetta. Tähän menee noin 3 tuntia. Ota sitten uuni pois päältä, ja anna kebabin hautua jälkilämmöllä vielä puoli tuntia.

Jäähdytä kebab ja anna sen vetäytyä jääkaapissa yön yli, noin 8-10 tuntia, jotta maut tasaantuvat. Anna kebabin olla foliokääreessään vielä tämän ajan.

Veistä kylmästä kebabista juustohöylällä viipaleita ja lämmitä viipaleet esimerkiksi öljyssä tai maustekastikkeessa paistinpannulla. Voit lämmittää viipaleet myös uunissa tai mikrossa. Tarjoile kebab esimerkiksi salaatin, ranskalaisten tai riisin kera, tai klassisesti pitaleivän välissä kasvisten ja kastikkeiden kera.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki