Broileria Saltimbocca, ja grillattua yrttipolentaa
4
Henkeä
120 min

Broileria Saltimbocca, ja grillattua yrttipolentaa

Raaka-aineet

1 pkt Atria Perhetilan 490g Merisuola Broilerin Fileesiivu

muutama lehti salviaa

1 pkt parmankinkkua

1 tl suolaa

0,5 tl valkopippuria

Yrttipolenta:

3 dl vettä tai kanalientä

1 rkl hyvää oliiviöljyä

2 rkl voita

0,5 tl suolaa

1 dl polentaa

1 dl parmesanraastetta

1 rkl hienonnettua persiljaa

1 tl hienonnettua rosmariinia

1 tl hienonnettua timjamia

1 tl hienonnettua rakuunaa

Tuoresalsa:

3 kpl kypsää keskikokoista tomaattia

1 kpl keskikokoinen punasipuli

2 kpl valkosipulinkynttä

1 rkl hienonnettua oreganoa

1 tl hienonnettua rosmariinia

1 rkl hienonnettua timjamia

2 rkl hienonnettua persiljaa

0,5 dl hyvää oliiviöljyä

2 rkl omenaviinietikkaa

1 rkl sitruunanmehua

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria myllystä

Grillattua parsaa ja veriappelsiininrenkaita:

1 pakkaus parsaa

1 rkl hyvää oliiviöljyä

0,5 tl suolaa

2 kpl veriappelsiinia

1 tl hienonnettua timjamia

0,5 tl mustapippuria myllystä

Näin se hoituu

Aloita polentasta. Kuumenna vesi tai kanaliemi kiehuvaksi, lisää öljy, voi, suola ja polenta. Keitä miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää loput aineet ja tarkista maku, mausta lisää tarvittaessa. Taputtele polenta levyksi leivinpaperin päälle pellille ja laita jäähtymään jääkaappiin.

Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa noin sentin kuutioiksi. Sekoita loput salsan ainekset joukkoon ja laita salsa jääkaappiin odottamaan.

Levitä parmankinkut leivinpaperille ja aseta kinkun päälle salvianlehtiä. Mausta broilerinfileet suolalla ja valkopippurilla kiedo kinkku salvianlehtineen broilerinfileen ympäri. Grillaa noin 10 minuuttia, tai kunnes kinkku on kauniin paistunut ja rapea ja haarukalla pistettäessä ulos tuleva lihasneste on kirkasta.

Leikkaa parsoista puumainen pää pois, sipaise öljyllä ja mausta suolalla. Leikkaa polentalevy annospaloiksi ja sipaise pintaan öljyä. Grillaa parsoihin ja polentakakkuihin kauniit raidat.

Kuori veriappelsiini ja leikkaa sentin paksuisiksi siivuiksi. Kokoa annokset ja tarjoile.


Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki