Broileri-cornetto
4
Henkeä
999 min

Broileri-cornetto

Raaka-aineet

Pohja

500 g vehnäjauhoja

7 g kuivahiivaa

3 dl vettä

1 rkl suolaa

2 rkl oliiviöljyä

Pizzan täytteeksi

2 dl tomaattikastiketta (esim. valmista tomaattipastakastiketta tai paseerattua tomaattia suolalla, mustapippurilla, basilikalla ja ripauksella sokeria maustettuna)

1 kpl valkosipulinkynsi silputtuna

0,5 kpl mieto chili

100 g mozzarella-emmentaljuustoraastetta

Täytesalaatti

1 pkt Atria 450g Lempeä Guajillo-chili Broilerin Grillileike

tai

1 pkt Atria Perhetilan 350g Hunajamarinoitu Broilerin Ohut Fileeleike

100 g miniluumitomaatteja puolitettuina

50 g rucolaa

100 g jääsalaattia

0,5 dl oliiviöljyä

1 rkl balsamiviinietikkaa

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria rouhittuna

Näin se hoituu

Street food elää vahvaa kauttaan ja katuruokagenreen sopii erinomaisesti cornetto-pizza. Voit haukkailla ahnaasti koko cornettoa tai syödä täytteet mukavasti ensin haarukalla ja herkutella pohjan lopuksi vaikka sormin. Täytteitä voi varioida loputtomiin. Tähän pizzaan voi hyödyntää erinomaisesti myös vaikkapa eilisen grillauksen tähdelihat.


Sekoita kulhossa lusikalla keskenään jauhot, hiiva ja vesi. Kun kaikki on sekaisin ja möykyt poissa, lisää suola ja sitten öljy. Taikina on varsin kosteaa. Sen kuuluukin olla.
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä helläkätisesti. Jaa taikina puoliksi. Ota taikinaa kiinni ulkokulmista, nosta hiukan ilmaan, käännä 90 astetta ja laske takaisin alas. Toista tämä muutaman kerran, älä vaivaa. Nosta ja käännä, nosta ja käännä. Taikinan tahmaisuus vähenee jokaisen kääntämisen jälkeen.

Öljyä kulho kevyesti ja aseta taikina lepäämään siihen 15 minuutiksi. Toista nosto- ja kääntökierros vielä kaksi kertaa. Anna taikinan levätä kulhossa aina välillä. Taikinan pitäisi lopussa olla kimmoisaa, ei tahmeaa.
Laita taikina takaisin kulhoon, peitä tiukasti tuorekelmulla, laita jääkaappiin ja anna kohota yhden vuorokauden ajan.

Kuumenna grilli tai uuni noin 250-300 asteeseen. Laita grilliin tai uuniin kuumenemaan joko pizzakivi tai uunipelti. Leivo taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikina neljään osaan. Kauli kustakin taikinaosasta pyöreä pizza. Sekoita keskenään tomaattikastike, silputtu valkosipulinkynsi ja puolikas paloiteltu chili. Levitä pohjalle tomaattikastike ja juustoraaste. Nosta pizza kiven tai uunipellin päälle ja paahda uunissa noin 5-8 minuuttia kunnes pizza on valmis. Peitä pizza hetkeksi liinalla, jotta pizza pehmenee hieman ja on sen jälkeen helpompi kääriä rullalle.

Grillaa broilerinleikkeet kypsiksi. Leikkaa leikkeet viipaleiksi.

Sekoita täytesalaatin ainekset keskenään. Leikkaa pizzaan viilto ja kietaise se tötterön malliseksi. Täytä salaatilla ja nauti.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit