Atria resepti_Bataattiraviolit Atria resepti_Bataattiraviolit Atria resepti_Bataattiraviolit
4
Henkeä
120 min

Bataattiraviolit

Raaka-aineet

Pastataikina:

4 1/2 dl durumvehnäjauhoja

3-4 kananmunaa

2 tl öljyä

1/2 tl suola

Raviolitäyte:

1 pkt Atria Bravuuri 550g Paistovalmis Bataattilaatikko

1/2 tl jauhettua muskottipähkinää

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1 rkl hunajaa

1 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Kypsennykseen:

3 ltr vettä tai kasvislientä

3 rkl suolaa

2 rkl oliiviöljyä

Näin se hoituu

Sekoita jauhot, munat, öljy ja suola. Alusta taikina kimmoisaksi, sitkeäksi taikinaksi – noin 10 minuuttia. Kääri pastataikina tuorekelmuun tai laita muovipussiin ja anna vetäytyä kylmässä 30 minuuttia. Sekoita täytteen ainekset keskenään, tarkista maku ja laita pursotinpussiin. Kauli taikina jauhetulla pöydällä ohueksi, parin millin paksuiseksi levyksi tai käytä apuna pastakonetta. Pastakonetta käytettäessä taikina mankeloidaan telojen läpi 3-4 kertaa ja jokaisella kerralla taitetaan kolmin kerroin. Koneen teriä lähennetään kunnes haluttu pastan paksuus on saavutettu. Leikkaa pastalevystä halkaisijaltaan noin 7cm kiekkoja, jos haluat ravioleista ns. herkempiä, voit leikata kiekot vieläkin pienemmiksi. Pursota puolelle kiekoista bataattitäytettä ja kostuta kiekkojen reuna vedellä. Nosta toinen kiekko päälle ja painele sauma tiiviiksi. Keitä raviolit reilussa, suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä 2-4 minuuttia ja valuta pyyhkeen päällä. Nostele raviolit tarjoiluastiaan ja ripottele pintaan hyvää oliiviöljyä. Koristele tuoreilla yrteillä. Tarjoile raviolit esimerkiksi tomaattikastikkeen kera.

VINKKI: Pastataikinan kananmunan voi korvata vedellä.
VINKKI 2: Valmiit, kypsentämättömät raviolit voi pakastaa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki