Basilika-parmesan herkkusienet
4
Henkeä
20 min

Basilika-parmesan herkkusienet

Raaka-aineet

4 viipaletta patonkia

2 rkl oliiviöljyä

50 g pinjansiemeniä

10 kpl valkosipulin kynsiä

200 g herkkusieniä

1 tl balsamico etikkaa

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1 ruukku romaine salaattia

50 g parmesanlastuja

1 ruukku basilikaa

Näin se hoituu

Leikkaa patonki noin 1 cm viipaleiksi, voitele oliiviöljyllä ja paahda uunissa 180 asteessa noin 10 minuuttia. Paahda pinjansiemenet samaan aikaan uunissa tai pannulla kullanruskeiksi. Kuori ja leikkaa valkosipulin kynnet puoliksi ja herkkusienet lohkoiksi, paista ne kevyesti oliiviöljyssä. Mausta balsamicolla, suolalla ja mustapippurilla. Kokoa annokset lautaselle niin, että pohjalle tulee salaatin lehti, sen päälle patonki ja sienet ja päällimmäiseksi pinjansiemenet, parmesanlastut ja basilika.

Reseptit ja vinkit