Avolasagne
4
Henkeä
50 min

Avolasagne

Raaka-aineet

1 pkt Atria 400g Nauta-sika Jauheliha 20%

2 siivua Atria 140g Suomalainen Pekoni

2 kpl sipulia kuutioituna

2 kpl valkosipulia hienonnettuna

2 kpl porkkanaa raastettuna

1 kpl varsisellerin vartta raastettuna

2 tl tuoretta oreganoa

2 prk paseerattua tomaattia

2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

100 g parmesan lastuja

1/2 dl oliiviöljyä

2 kpl tomaatti kaltattuna ja kuutioituna

tuoretta basilikaa ja rucolaa koristeluun

Tuorepasta:

600 g durum vehnäjauhoja

6 kpl kananmunaa

Näin se hoituu

Aloita pastanvalmistuksella. Mittaa jauhot ja munat kulhoon. Nypi sormenpäillä seos tasaiseksi. Kun taikina on ”murumaista” ota taikina työlaudalle ja ala vaivata. Jatka vaivaamista noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään vähintään tunniksi. Taikinan voit sekoittaa myös yleiskoneessa
Valmista kastike: Ruskista jauheliha ja pekoni pannulla. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli, porkkana, selleri ja jatka kuullottamista noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon tuore oregano, paseerattu tomaatti ja anna kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia. Lisää tilkka vettä tarvittaessa. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.
Kauli kaulimella tai pastakoneella pastataikinasta ohuita levyjä. Leikkaa neliöiksi ja keitä suolatussa vedessä noin 3 minuuttia. Valuta pastalevyt hyvin.
Kokoa annos: Laita yksi keitetty pastalevy lautasen pohjalle. Annostele levyn keskelle jauhelihakastiketta, tuoretta basilikaa, rucolaa ja tomaattikuutioita.Tee vielä toinen kerros ja peitä pastalevyllä.
Koristele basilikalla, rucolalla, parmesanlastuilla, tomaatilla ja tilkalla oliiviöljyä.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit