Atria takuumurea sisäpaisti, karpalokastiketta,  bravuuribataattilaatikkoa ja rosollia
4
Henkeä

Atria takuumurea sisäpaisti, karpalokastiketta, bravuuribataattilaatikkoa ja rosollia

Raaka-aineet

1 Atria n1,0kg Takuumurea Naturell Naudan Sisäpaisti

suolaa

pippuria

2 valkosipulinkynttä

rypsiöljyä

Koristeeksi: karpaloita

Karpalokastike:

1 sipuli

1 dl karpaloita

1 rkl voita

2 dl punaviiniä

1 dl vettä

1 rkl hunajaa

1 tl lihafondia

mustapippuria ja suolaa

Bataattilaatikko:

2 pakkaus Atria Bravuuri 550g Paistovalmis Bataattilaatikko

2 dl kermaa

1 rkl siirappia

suolaa

2 tl kanelia

pinnalle mantelilastuja

Tuunattu rosolli:

1 rasia Atria 550g Rosolli

kaksi kourallista rucolaa

puolikkaan granaattiomenan siemenet

puolikas persimon

kuoretonta vuohenjuustoa

Näin se hoituu

Hiero paistin pintaan öljyä, mustapippuria, suolaa sekä todella pieneksi silputtua valkosipulia. Rullaa kelmu tiukasti paistin ympärille ja anna vetäytyä n. tunti. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Kuumenna paistinpannulla voi ja pari ruokalusikallista öljyä ja paista paistin kaikki pinnat kiinni nopeasti (tarkoitus ei ole kypsentää lihaa). Nosta paisti vuokaan folion päälle ja kaada paistoliemi lihan päälle. Kääri folio lihan päälle ja laita paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Nosta liha uuniin ja tiputa uunin lämpötila 125 asteeseen. Kun mittari osoittaa 60 astetta, nosta liha uunista ja anna vetäytyä liinan alla ainakin puolituntia. Vetäytymisen jälkeen leikkaa paisti viipaleiksi.

Karpalokastike:
Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota voissa kattilassa. Lisää punaviini, vesi, karpalot, hunaja, lihafondi ja mustapippuri sekä suola. Keitä, kunnes nesteestä on haihtunut noin kolmasosa. Soseuta kastike sauvasekoittimella (tämä on sotkuista, joten suojaa hyvin). Lisää tarvittaessa vielä suolaa ja hunajaa.

Bataattilaatikko:
Sekoita kaikki ainekset keskenään (ei mantelilastuja) uuninkestävässä vuoassa ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista laatikkoa 35 min 150 asteisessa uunissa.

Tuunattu rosolli:
Irroita granaattiomenan siemenet ja sekoita ne rosollin sekaan. Asettele rucola tarjoiluastialle ja siihen päälle rosolli. Koristelle persimonilla ja riko käsin vuohenjuusto päälle.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki