Atria Mestari Jyrin naudan ulkofileepihvit, pippurikastiketta ja maalaislohkoperunoita
4
Henkeä
60 min

Atria Mestari Jyrin naudan ulkofileepihvit, pippurikastiketta ja maalaislohkoperunoita

Raaka-aineet

Maalaislohkoperunat:

5 kpl perunaa

5 kpl timjamin oksaa

1 kpl rosmariinin oksaa

2 kpl valkosipulinkynttä

1 dl rypsiöljyä

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria myllystä

Pippuri-kermakastike:

2 dl kuohukermaa

1 rkl karkeaa Dijon- sinappia (ryytisinappia)

100 g ranskankermaa

1 rkl rouhittua pippurisekoitusta

0,5 tl suolaa

Kesäkurpitsalisäke:

kesäkurpitsa

sipuli

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria myllystä

Pihvit:

4 kpl naudan ulkofileepihvejä

öljyä

voita

suolaa

mustapippuria myllystä

Näin se hoituu

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese perunat huolella ja leikkaa ne lohkoiksi. Hienonna yrtit ja valkosipuli, ja sekoita ne ja suola ja pippuri öljyn joukkoon. Sekoita mausteöljy perunoihin ja levitä lohkot paperoidulle uunipellille. Paista uunissa noin 20 – 30 minuuttia, kunnes haarukka uppoaa perunalohkoon ja perunoissa on herkullinen pinta. Ota pihvit tässä vaiheessa jo huoneenlämpöön lämpenemään. Pihvien tulisi saada temperoitua vähintään puoli tuntia ennen paistamista.

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kattilassa. Keitä kastiketta muutaman minuutin ajan, ja surauta se sitten sauvasekoittimella sileäksi ja kuohkeaksi.

Leikkaa kesäkurpitsa keskeltä halki. Leikkaa päistä kannat pois. Leikkaa puolikkaat pituussuunnassa 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Kuumenna paistinpannu ja paista sipulilohkot ja kesäkurpitsaviipaleet oliiviöljyssä kauniin värisiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. (Voit paistaa kasvikset pihvien vetäytymisen aikana.)

Esikuumenna paksupohjaista paistinpannua noin 5 minuuttia ja lisää pannulle öljy. Kun öljy on lämmennyt lisää pannulle pihvit. Ruskista pihvit nopeasti ja lisää pannuun pihvin käännön yhteydessä nokare voita. Voitele pihviä ruskistuneella voilla paiston aikana. Vähennä lieden teho puoleen. Käytä pihvin paistossa mittaria jotta lopputulos on varmasti onnistunut. Mikäli mittarin käyttö ei syystä tai toisesta onnistu, tässä pari vinkkiä: Kun pihvin ensin ruskistetulta puolelta nousee lihasnestettä pintaan, pihvi on puolikypsä eli medium. Jos haluat pihvistä kypsän, jatka paistamista vielä hetki.

Mausta paistetut pihvit suolalla ja mustapippurilla, ja anna niiden levätä hetki folioon käärittynä.

Reseptit ja vinkit

Vinkki

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok