Atria Mestari Ismon reilut ulkofileepihvit, kermaista metsäsienikastiketta ja puikulapottuja
4
Henkeä
45 min

Atria Mestari Ismon reilut ulkofileepihvit, kermaista metsäsienikastiketta ja puikulapottuja

Raaka-aineet

1 kpl Atria n800g Takuumurea Naturell Naudan Ulkofileepala

voita

öljyä

suolaa

mustapippuria

timjamia

Metsäsienikastike:

500 g suolasieniä (haapa-, kangas- tai karvarouskuja)

1 kpl sipuli

1 rkl voita

6 dl kermaa

mustapippuria

(suolaa)

Keitetyt puikulaperunat:

800 g puikulaperunoita

suolaa

Näin se hoituu

Ota ulkofileepala huoneenlämpöön tuntia ennen kokkausta. Paista lihaan kauttaaltaan kaunis väri kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa. Hiero lihan pintaan suola, mustapippuri ja timjami. Aseta lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Laita liha 150-asteiseen uuniin ja paista haluamaasi kypsyyteen (55-65 astetta) saakka. Kääri liha folioon ja annan sen vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen kuin leikkaat sen pihveiksi.

Huuhtele suolasienet huolellisesti juoksevalla vedellä. Hienonna sipuli. Sulata voi pannulla ja paista siinä sieniä ja sipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää kerma ja pippuri ja keitä kunnes kastike on kiehunut hieman kasaan. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Pese puikulaperunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Ole tarkkana. Perunat kypsyvät hajoavan kypsiksi yllättävän nopeasti.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok