Atria Mestari Heidin sisäfileepihvit ja kantarellirisotto
2
Henkeä
60 min

Atria Mestari Heidin sisäfileepihvit ja kantarellirisotto

Raaka-aineet

2 kpl Naudan sisäfileepihvi

suolaa

pippuria myllystä

öljyä

(voita)

Risotto:

20 g voita

1,5 dl risottoriisiä

2,75 dl lihalientä

1 dl valkoviiniä

1-2 dl paistettuja kantarelleja

1-2 rkl kermaa

parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

suolaa

Näin se hoituu

Pihvit:

Ota pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin, noin 1-2 tuntia ennen paistamista.

Muotoile pihvejä tarvittaessa käsin. Mausta pihvit pippurilla ja suolalla, oman valintasi mukaan joko ennen tai jälkeen paistamisen.

Kuumenna pannu hyvin kuumaksi. Lisää pannulle öljyä tai voita ja öljyä. Käännä pihvit vain kerran paistamisen aikana. Älä painele pihviä. Paista pihvit haluamaasi kypsyyteen pannulla tai siirrä ne pintavärin ottamisen jälkeen 180-asteiseen uuniin. Muista käyttää lämpömittaria jotta onnistut varmasti.

Anna pihvien vetäytyä vähintään muutama minuutti ennen tarjoilua.

Risotto:

Sulata voi kattilassa. Lisää riisit ja kuullota kunnes riisi on läpikuultavaa. Sekoittele riisejä ja lisää lämmin lihaliemi ja viini erissä riisin joukkoon. Jatka kunnes neste on imeytynyt riiseihin.

Lisää sienet, kerma ja parmesaaniraaste risottoon. Mausta pippurilla ja suolalla makusi mukaan.

Tarjoile välittömästi, risotto ei odota ruokailijaa, vaan ruokailija risottoa :)

Reseptit ja vinkit

Vinkki