Artesaani-raakamakkaraa, marinoitua kaalia ja sinapinsiemen-sipulichutneyta
2
Henkeä
90 min

Artesaani-raakamakkaraa, marinoitua kaalia ja sinapinsiemen-sipulichutneyta

Raaka-aineet

Sinapinsiemen- sipulichutney:

0,5 dl sinapinsiemeniä

3 dl vettä

1,5 dl omenaviinietikkaa

500 g sipulia

2 kpl valkosipulinkynttä

4 cm pala tuoretta inkivääriä

0,5 tl kanelia

2 kpl tähtianista

0,5 dl suolaa

0,5 dl fariinisokeria

1 dl hillosokeria

Marinoitu kaali:

1 kpl paksoi tai kiinankaali

0,5 dl väkiviinaetikkaa

0,5 dl öljyä

0,5 dl hienonnettua tilliä

2 rkl sokeria

Lisäksi:

1 pkt Atria Artesaani 240g Lämminsavustettu Raakamakkara

Näin se hoituu

Aloita keittämällä chutney. Sitä tulee reseptistä enemmänkin kuin mitä makkaroiden kanssa tarvitaan. Chutney säilyy jääkaapissa tiiviiseen purkkiin suljettuna viikon verran. Voit tarjoilla sitä esimerkiksi grilliruokien lisukkeena

Laita sinapinsiemenet, vesi ja etikka kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Kuori sipulit, valkosipulinkynnet sekä inkivääri liemen kiehuessa. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi ja hienonna inkivääri. Lisää kattilaan sipulit, inkivääri ja muutkin chutneyn ainekset hillosokeria lukuun ottamatta, ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Sekoita muutaman kerran hauduttamisen aikana. Sekoita kuumaan seokseen hillosokeri ja anna kiehua vielä kymmenisen minuuttia. Purkita chutney ja säilytä viileässä.

Surauta sauvasekoittimella etikka, öljy tilli, sokeri ja ripaus suolaa kastikkeeksi. Sekoita kastike kaalisuikaleisiin ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin verran.

Grillaa makkarat kypsiksi, viitisen minuuttia molemmin puolin, ja tarjoile marinoidun kaalin ja chutneyn kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki