Artesaani-porilainen
4
Henkeä
80 min

Artesaani-porilainen

Raaka-aineet

Sämpylät:

1,5 dl täysmaitoa

25 g hiivaa

1,5 rkl sokeria

4,5 dl vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

2 kpl kananmunaa

50 g voita

Kurkkumajoneesi:

0,25 kpl kurkkua

2 dl majoneesia

suolaa

mustapippuria

1 tl makeaa sinappia

Lisäksi:

pihvitomaatti viipaleina

punasipuli viipaleina

rucolaa

0,5 kpl sitruuna

0,5 tl sokeria

1 pkt Atria Artesaani Golden Cheddar Pihvi 320g

4 viipale cheddarjuustoa

4 rkl ketsuppia

Näin se hoituu

Uudet Atria Artesaani Golden Cheddar -makkarapihvit sopivat hienosti hampurilaissämpylän väliin. Leivo sämpylät itse Atria Mestari Jamen ohjeella tai oikaise, ja osta valmiit, mieluiten briossimaiset sämpylät kaupasta tai leipomosta. Mikäli leivot sämpylät itse eivätkä kaikki mene kerralla, pakasta sämpylät tuoreina jolloin porilaisten tai burgereiden teko käy seuraavalla kerralla hetkessä!

Sekoita hiiva ja ½ rkl sokeria kädenlämpöiseen maitoon. Anna tekeytyä 5 minuuttia. Sekoita jauhoihin suola ja loppu sokeri. Lisää jauhoseos ja yksi kananmuna maitoon ja vaivaa viitisen minuuttia. Lisää pehmeä voi taikinaan ja vaivaa vielä vartin verran. Pyöritä sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kohota liinan alla tunti. Voitele sämpylät kananmunalla ja paista uunissa 175 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kypsiä.

Halkaise kurkku ja kaavi sisus pois. Raasta kurkku hienoksi raasteeksi ja sekoita raaste majoneesiin. Mausta suolalla, pippurilla ja sinapilla. Purista sitruunasta mehu rucolan joukkoon ja mausta sokerilla. Paista tai grillaa makkarapihvit kauniin ruskeiksi. Lisää juustoviipaleet makkarapihvien päälle lämpiämään. Paahda sämpylät lämpimiksi esimerkiksi uunissa ja halkaise sämpylät. Levitä sämpylöiden pohjille kurkkumajoneesia. Lisää päälle mehustettua rucolaa, tomaattia ja sipulia. Nosta päälle makkarapihvit cheddarjuustoineen. Pursota kansiin ketsuppia, ja nosta kannet paikoilleen.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki