
Artesaani-porilainen
Raaka-aineet
Sämpylät:
1,5 dl täysmaitoa
25 g hiivaa
1,5 rkl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 kpl kananmunaa
50 g voita
Kurkkumajoneesi:
0,25 kpl kurkkua
2 dl majoneesia
suolaa
mustapippuria
1 tl makeaa sinappia
Lisäksi:
pihvitomaatti viipaleina
punasipuli viipaleina
rucolaa
0,5 kpl sitruuna
0,5 tl sokeria
1 pkt Atria Artesaani Golden Cheddar Pihvi 320g
4 viipale cheddarjuustoa
4 rkl ketsuppia
Näin se hoituu
Sekoita hiiva ja ½ rkl sokeria kädenlämpöiseen maitoon. Anna tekeytyä 5 minuuttia. Sekoita jauhoihin suola ja loppu sokeri. Lisää jauhoseos ja yksi kananmuna maitoon ja vaivaa viitisen minuuttia. Lisää pehmeä voi taikinaan ja vaivaa vielä vartin verran. Pyöritä sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kohota liinan alla tunti. Voitele sämpylät kananmunalla ja paista uunissa 175 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kypsiä.
Halkaise kurkku ja kaavi sisus pois. Raasta kurkku hienoksi raasteeksi ja sekoita raaste majoneesiin. Mausta suolalla, pippurilla ja sinapilla. Purista sitruunasta mehu rucolan joukkoon ja mausta sokerilla. Paista tai grillaa makkarapihvit kauniin ruskeiksi. Lisää juustoviipaleet makkarapihvien päälle lämpiämään. Paahda sämpylät lämpimiksi esimerkiksi uunissa ja halkaise sämpylät. Levitä sämpylöiden pohjille kurkkumajoneesia. Lisää päälle mehustettua rucolaa, tomaattia ja sipulia. Nosta päälle makkarapihvit cheddarjuustoineen. Pursota kansiin ketsuppia, ja nosta kannet paikoilleen.