Appelsiinikanaa ja pähkinänuudeleita
4
Henkeä
60 min

Appelsiinikanaa ja pähkinänuudeleita

Raaka-aineet

1 pkt Atria Perhetilan 450g Merisuola Kanan Ohut Fileeleike

2 kpl appelsiinin kuori ja mehu

0,5 dl soijaa

2 rkl riisiviinietikkaa

2 rkl ketsuppia

1 tl srirachaa

1 pala tuoretta inkivääriä

1 kpl valkosipulinkynsi

0,5 dl sokeria

Yrttikastike nuudeleille

0,5 ruukku basilikaa

0,5 ruukku persiljaa

0,5 ruukku korianteria

0,5 dl pinjansiemeniä

0,5 dl kuorittuja manteleita

2 kpl valkosipulinkynttä

1 tl suolaa

0,5 tl rouhittua mustapippuria

1 dl öljyä

Lisäksi

500 g munanuudeleita

4 ltr vettä

1 tl suolaa

2 dl saksanpähkinää

0,5 ruukku korianterin lehtiä

Näin se hoituu

Surauta yrttikastikkeen ainekset sekaisin blenderissä tai sauvasekoittimella.
Leikkaa kananfileet pitkittäin 1,5 cm paksuisiksi siivuiksi. Paista kuumalla pannulla öljyssä noin 8 minuutin ajan.
Pese appelsiinit ja raasta kuorista mahdollisimman hienoa raastetta. Purista appelsiineista mehu. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Mittaa kaikki ainekset laakeaan kattilaan appelsiinien kuoret ja mehu, soija, riisiviinietikka, ketsuppi, srirachaa, inkivääri, valkosipuli ja sokeri. Keitä parin minuutin ajan. Tee suurus sekoittamalla maizena ja veteen. Lisää hieman suurustetta kastikkeen joukkoon. Lisää suuruste varovasti erissä, todennäköisesti et tarvitse koko määrää saadaksesi kastikkeesta sopivan juoksevaa.
Kun kastike on sopivaa, sekoita se kananfileiden joukkoon.
Rouhi saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi. Keitä nuudeleita suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta nuudelit välittömästi ja siirrä takaisin kattilaan. Kaada yrttikastike nuudelien päälle ja sekoita.
Nostele yrttinuudelit esille ja ripottele pähkinärouhe nuudelien päälle. Lisää appelsiinikanan fileet ja koristele korianterilla.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki