American rubilla maustettua lankkufileetä ja kisamakkaraa
4
Henkeä
60 min

American rubilla maustettua fileelankkua ja kisamakkaraa

Raaka-aineet

Valkosipulimajoneesi:

1 kpl valkosipuli

1 rkl oliiviöljyä

2 kpl oksaa timjamia

0,25 tl suolaa

2 dl majoneesia

1 rkl sitruunamehua

0,25 tl mustapippuria myllystä

Tomaattisalsa:

3 kpl kypsää kesikokoista tomaattia

1 kpl keskikokoinen punasipuli

1 kpl vihreä paprika

2 kpl valkosipulinkynttä

pari oksaa oreganoa

0,5 dl hyvää oliiviöljyä

2 rkl omenaviinietikkaa

1 rkl sitruunanmehua

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria myllystä

American Rub:

20 g Kahvia (esim. Pelican Arabica Medium Roast)

46 g suolaa

39 g valkosipulirouhetta

7 g mustapippuria myllystä

33 g ruokosokeria

1 g cayennepippuria

0,7 g jauhettua neilikkaa

1 g kanelia

Lisäksi:

Atria noin 850g Viljaporsaan Fileelankku (saatavilla vain kesäaikaan, voit käyttää myös porsaan sisä- tai ulkofileetä, jonka leikkaat ensin pitkittäin ohuemmaksi)

Näin se hoituu

Leikkaa valkosipulista kansi pois. Laita valkosipuli folioon. Mausta oliiviöljyllä, timjamilla sekä suolalla. Laita folionyytti uuniin. Kypsennä 140-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Purista kynnet ulos kuoristaan ja anna jäähtyä hetki. Sekoita sitten joukkoon majoneesi, sitruunanmehu ja mustapippuri. Laita jääkaappiin maustumaan.

Lohko tomaatit ja poista siemenet. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa tomaatti, sipuli ja paprika noin 1cmx1cm kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja oregano. Sekoita mukaan loput salsan ainekset. Anna salsan maustua jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Valmista American rub sekoittamalla kaikki sen ainekset keskenään.

Leikkaa fileelankku muutamaan palaan. Hiero kunnon reilu kerros rubia lihan pintaan. Grillaa tai paista fileepalat kypsiksi. Anna vetäytyä folion sisässä noin 5 minuuttia ja viipaloi.

Grillaa tai paista Hiillos-makkara. Leikkaa makkara neljään osaan.

Kokoa annokset fileelankkuviipaleista, Hiillos-makkarasta, tomaattisalsasta ja valkosipulimajoneesista.

Reseptit ja vinkit

Vinkki