
American rubilla maustettua fileelankkua ja kisamakkaraa
Raaka-aineet
Valkosipulimajoneesi:
1 kpl valkosipuli
1 rkl oliiviöljyä
2 kpl oksaa timjamia
0,25 tl suolaa
2 dl majoneesia
1 rkl sitruunamehua
0,25 tl mustapippuria myllystä
Tomaattisalsa:
3 kpl kypsää kesikokoista tomaattia
1 kpl keskikokoinen punasipuli
1 kpl vihreä paprika
2 kpl valkosipulinkynttä
pari oksaa oreganoa
0,5 dl hyvää oliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl sitruunanmehua
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
American Rub:
20 g Kahvia (esim. Pelican Arabica Medium Roast)
46 g suolaa
39 g valkosipulirouhetta
7 g mustapippuria myllystä
33 g ruokosokeria
1 g cayennepippuria
0,7 g jauhettua neilikkaa
1 g kanelia
Lisäksi:
Atria noin 850g Viljaporsaan Fileelankku (saatavilla vain kesäaikaan, voit käyttää myös porsaan sisä- tai ulkofileetä, jonka leikkaat ensin pitkittäin ohuemmaksi)
Näin se hoituu
Lohko tomaatit ja poista siemenet. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa tomaatti, sipuli ja paprika noin 1cmx1cm kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja oregano. Sekoita mukaan loput salsan ainekset. Anna salsan maustua jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.
Valmista American rub sekoittamalla kaikki sen ainekset keskenään.
Leikkaa fileelankku muutamaan palaan. Hiero kunnon reilu kerros rubia lihan pintaan. Grillaa tai paista fileepalat kypsiksi. Anna vetäytyä folion sisässä noin 5 minuuttia ja viipaloi.
Grillaa tai paista Hiillos-makkara. Leikkaa makkara neljään osaan.
Kokoa annokset fileelankkuviipaleista, Hiillos-makkarasta, tomaattisalsasta ja valkosipulimajoneesista.