Äijäpihvi jauhelihasta
4
Henkeä
30 min

Äijäpihvi jauhelihasta

Raaka-aineet

2 pkt Atria Perhetilan 400g Nauta Jauheliha 15%

1 pkt Atria 140g Suomalainen Pekoni

2 kpl sipulia

3 dl kuohukermaa

5 kpl keltuaista

1 tl rouhittua mustapippuria

2 rkl tuoreita salvianlehtiä silputtuna

2 1/2 tl suolaa

2 dl korppujauhoa

Paistamiseen:

1/2 dl öljyä

50 g voita

Näin se hoituu

Ota jauheliha huoneenlämpöön 30–60 minuuttia ennen valmistusta.
Silppua pekoni, kuori ja kuutioi sipuli. Kuumenna paistinpannu ja lisää pekonisilppu pannuun. Kun pekonin rasva on sulanut, lisää sipulikuutiot ja jatka paistamista kunnes sipulikuutiot ovat pehmenneet. Sekoita jauheliha, kerma, keltuaiset, mausteet, salvia ja haaleaksi jäähtynyt pekoni-sipulisilppu.
Kaada korppujauhot lautasella. Jaa murekemassa 8 osaan ja pyörittele ne korppujauhoissa ja muotoile pihveiksi.
Kuumenna neljännes öljystä ja voista paistinpannussa ja paista pihveihin kaunis väri. Paista loput pihvit samoin.
Kypsennä lopuksi pihvit uunissa 180 asteessa noin 10 minuuttia.
Syö pottumuusin ja herneiden kera.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit