Sitrus-rub

Sitrus-rub

Raaka-aineet

2 kpl (luomu) sitruunaa

2 kpl (luomu) appelsiinia

1 rkl merisuolaa

2 tl mustapippuria rouhittuna

2 rkl fariini- tai muscovadosokeria

1 rkl sipulijauhetta

2 tl valkosipulijauhetta

1 rkl savupaprikaa

Näin se hoituu

Raasta sitruunasta ja appelsiinista kuoret. Varo kuorimasta mukaan valkoista osaa, jonka maku on kitkerä.

Kuivata sitruunan ja appelsiinin kuoria 100-asteisessa uunissa tai kuivurissa, kunnes ovat rapeita. Laita kuivatut kuoret, merisuola ja mustapippurit joko mortteliin tai yleiskoneen kutterikulhoon. Hienonna tasaiseksi. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita. Laita rub ilmatiiviiseen lasipurkkiin. Rub säilyy hyvänä ja aromaattisena muutaman viikon. Sitrus-rub sopii erityisesti broilerille ja porsaanlihalle.

Reseptit ja vinkit

Vinkki

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok