Porkkanaohratto
4
Henkeä
30 min

Porkkanaohratto

Raaka-aineet

1 kpl sipuli

3 rkl (laktoositonta) voita

4 dl rikottuja ohrasuurimoita

12 dl kasvislientä

Näin se hoituu

Kuori ja hienonna sipuli. Sulata laakeassa kasarissa ruokalusikallinen voita ja kuullota sipulikuutioita miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää ohrasuurimot ja anna hiukan kuullottua. Lisää kuuma kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin 20 minuuttia.

Pilko sillä välin porkkanat näteiksi 1 cm x 1 cm kuutioiksi. Sulata ruokalusikallinen voita paistinpannulla ja paista porkkanapaloja keskilämmöllä kunnes ne ovat kauniisti karamellisoituneita.

Leikkaa Porkkanalaatikko-pussi auki ja purista sisältö ohraton joukkoon. Anna kypsyä vielä 5-10 minuuttia, kunnes ohra on makuusi sopivan kypsää. Kääntele lopuksi mukaan pekonimurut, parmesaaniraaste sekä viimeinen ruokalusikallinen voita. Maista, ja lisää suolaa tarvittaessa. Kaada laakeaan, lämmitettyyn tarjoiluastiaan ja ripottele päälle karamellisoituneet porkkanakuutiot ja yrtit.

Reseptit ja vinkit

Vinkki