Meksikon mole-rub

Meksikon mole-rub

Raaka-aineet

1 rkl kuminansiemeniä

2 rkl savupaprikajauhetta

1 rkl ancho-chilijauhetta

1 rkl kuivattua oreganoa

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl tummaa kaakaojauhetta

1 tl seesamin siemeniä

1 rkl mustapippuria rouhittuna

1 rkl muscovadosokeria

1 rkl merisuolaa

Näin se hoituu

Mittaa sokeria ja suolaa lukuunottamatta kaikki ainekset paistinpannulle. Paahda mausteseosta keskilämmöllä noin 5 minuuttia, jotta kaikki eteeriset öljyt vapautuvat sekä seos saa paahteisen maun. Anna hetki jäähtyä ja sekoita joukkoon sokeri ja sekä suola. Sekoita tasaiseksi yleiskoneen kutterikulhossa tai morttelissa. Säilö mausteseos kannelliseen ilmatiiviiseen lasipurkkiin. Mausteseos säilyy aromikkaana noin kuukauden ajan.

Reseptit ja vinkit

Vinkki