Majoneesikastike
4
Henkeä
10 min

Majoneesikastike

Raaka-aineet

1 kpl kananmunan keltuaista

2 tl sinappia

1/4 tl suolaa

1/4 tl valkopippuria

1 rkl valkoviinietikkaa

1,5 dl rypsiöljyä

Näin se hoituu

Erota keltuainen valkuaisesta pyöreäpohjaiseen kulhoon. Sekoita joukkoon mausteet sähkö-, kierre-, tai haarukkavatkaimella. Lisää aluksi öljyä tipoittain samalla voimakkaasti vatkaten. Kun kastike tulee paksummaksi, öljyn voi kaataa ohuena nauhana. Jos majoneesi sakenee liikaa, lisää viinietikkaa, sillä happo löysentää majoneesia, öljy sakeuttaa. Valmis majoneesi on paksua ja kiiltävää. Sen voi maustaa maun mukaan ja ohentaa tarvittaessa kermalla, kermaviilillä tai sitruunanmehulla.

Reseptit ja vinkit