1 pohja, 3 erilaista kinkun kastiketta
10 min

1 pohja, 3 erilaista kinkun kastiketta

Raaka-aineet

Näin se hoituu

Herkullinen kastike kruunaa kinkun. Valmista kerralla vaikkapa kolme erilaista kastiketta, näppärästi samasta kastikepohjasta.

Kastikepohja:

3 dl kinkun paistolientä tai lihalientä
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita sulatettuna
½ tl mustapippuria rouhittuna

Kiehauta liemi kiehuvaksi kattilassa. Sekoita jauhot sekä voi keskenään. Lisää suurus liemen joukkoon koko ajan vatkaten. Anna kastikkeen suurustua ja kiehahtaa. Lisää mustapippuri. Tämän jälkeen voit maustaa kastikkeen haluamallasi tavalla. Tässä kolme esimerkkiä.


Konjakki-kermakastike:

2 dl kermaa vatkattuna
2 rkl konjakkia

Valmista kastikepohja. Lisää joukkoon konjakki ja vatkattu kerma. Sekoita nostellen sekaisin. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa heti.


Sinappi-omenakastike:

1 rkl vahvaa sinappia (mielellään makeuttamatonta)
2 rkl omenasosetta
1 dl ranskankermaa

Valmista kastikepohja. Lisää joukkoon omenasose sekä sinappi. Lisää lopuksi ranskankerma ja keitä noin 5 minuuttia. Tarkista maku.


Luumu-piparkakkukastike:

2 rkl luumusosetta
12 piparkakkua
1 dl kermaa

Valmista kastikepohja. Lisää joukkoon luumusose, piparkakut ja kerma. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes piparkakku on hajonnut kastikkeen joukkoon tasaisesti. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptit ja vinkit

Vinkki