Valkosuklaavaahto ja puolukkamelba
6
Henkeä
30 min

Valkosuklaavaahto ja puolukkamelba

Raaka-aineet

VALKOSUKLAAVAAHTO

100 g valkosuklaata

1 dl vispikermaa

100 g mascarbone-juustoa

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 kpl kananmunan valkuaisia

PUOLUKKAMELBA

300 g puolukoita

2 dl sokeria

2 cl puolukkalikööriä

Näin se hoituu

Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon sokeri, vaniljasokeri ja mascarbone. Lisää massaan jäähtynyt valkosuklaa. Lisää lopuksi massaan valkuaisvaahto varovasti sekoittaen. Kaada massa pursotinpussiin ja pursota annoksiksi.

Puolukkamelba:
Kuumenna puolukoita ja sokeria vähän aikaa kattilassa, älä kuitenkaan keitä. Soseuta puolukat sauvasekoittimella. Puserra puolukkasose siivilän läpi. Lisää kastikkeeseen likööri ja tarvittaessa sokeria.

Tarjoa kastike valkosuklaavaahdon kanssa. Voit jättää muutamia puolukoita annoksien koristeluun.

Reseptit ja vinkit