Uuniomenat manteli-kanelitäytteellä ja vaniljakastiketta
4
Henkeä
75 min

Mantelitäytteiset omenat

Raaka-aineet

4 kpl suurta omenaa

25 g voita

1/2 dl siirappia

1/2 dl mantelirouhetta

Vanhan ajan vaniljakastike:

3 dl maitoa

2 kpl keltuaista

2 tl perunajauhoja

3 rkl ruokosokeria

1 tl vaniljajauhetta tai 1 vaniljatanko

1 dl kuohukermaa

(lisää vaniljajauhetta tai vaniljan siemeniä)

Näin se hoituu

Poista omenista siemenkodat omenaporalla. Aseta omenat voideltuun folio- tai uunivuokaan. Sekoita voi, siirappi ja mantelirouhe tahnaksi. Mausta täyte halutessasi kanelilla. Täytä omenien keskustat seoksella. Paista grillissä tai 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Tarjoa kuumat omenat kylmän vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Vanhan ajan vaniljakastike:
Vatkaa kattilassa sekaisin maito, keltuaiset, perunajauhot ja ruokosokeri. Lisää puolitettu vaniljatanko tai bourbon vanilja ja kuumenna kastike kiehumispisteeseen samalla koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä ennen kuin kastike kiehuu. Poista mahdollinen vaniljatanko ja jäähdytä kastike. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää se hyvin jäähtyneeseen kastikkeeseen. Tarkista maku ja lisää vaniljajauhetta tai vaniljatangon siemeniä tarvittaessa.

Reseptit ja vinkit

Vinkki