Kotitekoista omenajäätelöä ja omenacrumblea
4
Henkeä
240 min

Kotitekoista omenajäätelöä ja omenacrumblea

Raaka-aineet

1 1/2 dl ruokokidesokeria

8 kpl keltuaista

5 dl kulutus maitoa

6 kpl omenaa (kotimaisia)

2 rkl voita

2 rkl ruokosokeria

2 rkl sitruunamehua

1 tl vaniljasokeria

Omena Crumble:

5 kpl pientä omenaa

4 rkl fariinisokeria

1 rkl vehnäjauhoja (luomu)

1/2 tl kanelia

Crumble:

100 g voita (ei margariinia)

2 dl vehnäjauhoja (luomu)

3 dl kaurahiutaleita (luomu)

2 rkl fariinisokeria

Ruokosokerisiirappi:

4 rkl ruokosokeria

1 dl vettä

Näin se hoituu

Jäätelö:

Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti. Kuumenna maito. Yhdistä ainekset. Lämmitä seosta vesihauteessa samalla sekoittaen kunnes seos hieman paksunee. Mikäli käytössäsi on lämpömittari, voit hyödyntää sitä, tavoiteltava lämpötila on 82 astetta.

Kuori omenat, poista siemenkodat ja lohko omenat. Lisää joukkoon 2 rkl ruokosokeria ja 2 rkl voita. Kypsennä omenalohkoja grillissä tai 180-asteisessa uunissa kunnes ne ovat pehmenneet. Soseuta omenat tehosekoittimessa. Lisää soseen joukkoon sitruunamehu ja vaniljasokeri.

Yhdistä jäähtynyt maito-munaseos omenasoseeseen, sekoita hyvin. Laita jäätelöseos pakastimeen. Vatkaa jäätelöseosta pari kertaa jähmettymisen aikana. Aikaa jähmettymiseen kuluu noin 4 tuntia. Voit valmistaa massan myös jäätelökoneessa, mikäli sellainen keittiöstäsi löytyy.

Omena Crumble:

Nosta 100 g voita huoneenlämpöön. Pese ja pilko omenat (kuori ne jos eivät ole luomua). Sekoita omenalohkojen joukkoon fariinisokeri, vehnäjauhot ja kaneli. Laita seos voideltuun folio- tai uunivuokaan. Paloittele voi pieniksi kuutioiksi ja hiero siihen fariinisokeri ja jauhoja sekä kaurahiutaleita kunnes seoksesta tulee murumaista. Ota noin puolet muruseoksesta ja sekoita se kevyesti omenanpalojen joukkoon. Ripottele loput muruseoksesta omenien päälle vuokaan. Kypsennä grillissä tai 200-asteisessa uunissa kunnes omena on kypsää ja muruseos rapeaa.

Ruokosokerisiirappikastike:

Yhdistä sokeri ja vesi. Keitä pienessä kattilassa hiljalleen, kunnes kuplat ovat noin sormenpään kokoisia. Anna jäähtyä hieman ja tarjoile.

Reseptit ja vinkit