Tuorejuustotorttu puolukkakiilteellä
8
Henkeä
130 min

Tuorejuustotorttu puolukkakiilteellä

Raaka-aineet

POHJA

200 g kaurakeksejä

50 g voita tai margariinia

TÄYTE

3 kpl liivatelehtiä

2 dl vispikermaa

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1,5 dl ranskankermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

PINNALLE

1 dl puolukkamehua

2 kpl liivatelehtiä

1/2 dl sokeria

Näin se hoituu

Voitele irtopohjainen pyöreä vuoka (halkaisija 24 cm) öljyllä tai käytä leivinpaperia.
Murskaa keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi tai margariini ja sekoita tasaiseksi. Painele massa tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, lisää siihen sokerit ja pehmitä tuorejuusto kulhossa. Sekoita tuorejuustoon myös kermavaahto ja ranskankerma. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne pieneen tilkaan (1 rkl) kiehuvaa vettä. Lisää liuos ohuena nauhana sekoitellen kerma-tuorejuustomassan joukkoon. Kaada massa vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 2 tuntia.

Valmista lopuksi pinnalle puolukkakiille. Liota ensin liivatelehtiä kylmässä vedessä. Kiehauta puolukkamehu kattilassa ja lisää sokeria tarpeen mukaan. Lisää liotetut liivatelehdet kuumaan mehuun sekoitellen. Anna seoksen jäähtyä. Lisää lopuksi mehu hyytyneen kakun pinnalle. Käytä apuna lusikkaa, eli älä kaada mehua suoraan kakulle, vaan ruokalusikan päälle. Näin mehukiille levittyy tasaisesti kakun pinnalle. Anna puolukkakiilteen hyytyä vielä ennen kakun tarjoilemista, mielellään useamman tunnin.

Reseptit ja vinkit