Porkkanakakku
10
Henkeä
50 min

Porkkanakakku

Raaka-aineet

TAIKINA

200 g voita

2,5 dl sokeria

3 kpl porkkanaa

3 kpl kananmunia

4 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1 rkl kanelia

KOSTUTUS

1 dl omenatäysmehua

TÄYTE JA KUORRUTUS

200 g appelsiinituorejuustoa

2/3 dl sokeria

1 tl vanilijasokeria

2 tl sitruunamehua

2 dl kuohukermaa

50 g mantelilastuja koristeluun

Näin se hoituu

Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita sokeri voisulaan. Lisää porkkanaraaste ja munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne muihin aineisiin nopeasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan tai irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita täytteen ainekset ja lisää viimeisenä vaahdoksi vatkattu kerma. Halkaise jäähtynyt kakku. Nosta pohja tarjoiluvadille. Kostuta omenatäysmehulla. Levitä vajaa puolet täytteestä pohjalle. Nosta kakun toinen puoli päälle ja kostuta. Peitä kakku hyvin. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. Levitä kakun päälle loppu täyte. Koristele mantelilastuilla.

Reseptit ja vinkit