Päärynöitä ja kuumaa suklaakastiketta
5
Henkeä
40 min

Päärynöitä ja kuumaa suklaakastiketta

Raaka-aineet

PÄÄRYNÄT

5 kpl päärynöitä

1 dl sokeria

5 dl punaviiniä

1 kpl kanelitanko

6 kpl neilikkaa

2 kpl tähtianista

SUKLAAKASTIKE

2 dl kuohukermaa

250 g tummaa suklaata

2 rkl hunajaa

Näin se hoituu

Kuori päärynät, mutta jätä kanta paikoilleen. Leikkaa pohja tasaiseksi niin, että päärynä pysyy pystyssä. Paahda sokeri kattilassa vaaleanruskeaksi. Lisää siihen punaviini, mausteet ja päärynät. Peitä voipaperilla ja kannella. Hauduta kypsäksi miedolla lämmöllä noin. 20 minuuttia.

Valmista suklaakastike. Kiehauta kattilassa kerma ja hunaja. Ota tämän jälkeen pois levyltä ja lisää seokseen suklaa ja anna sulaa. Sekoita tasaiseksi ja tarjoa päärynöiden kanssa.

Reseptit ja vinkit