Paahtovanukas
6
Henkeä
70 min

Paahtovanukas

Raaka-aineet

2 rkl vettä

1 rkl sitruunamehua

1 dl sokeria

3 dl kevyt maitoa

2 dl kuohukermaa

2 rkl sokeria

1 kpl vaniljatanko

1 kpl liivatelehti

3 kpl kananmunan keltuaisia

2 kpl kananmunia

Näin se hoituu

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sekoita vesi, sitruunan mehu ja sokeri kattilassa, keitä siirappimaiseksi. Varo kuitenkin, ettei sokeri paahdu liikaa. Jaa seos annosvuokien pohjalle.

Kiehauta maito, kerma, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Hauduta 10 minuuttia, poista vaniljatanko ja lisää liivatelehti. Vatkaa kananmunien rakenne rikki, kaada kerma-maidon joukkoon ja siivilöi seos. Kaada massa annosvuokiin ja peitä tiiviisti esimerkiksi foliolla. Laita annosvuoat suurempaan astiaan, missä on vettä ja kypsennä 150 asteessa noin 50 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa paahtovanukkaat tarjolle. Koristele marjoilla tai hedelmillä.

Reseptit ja vinkit