
Syötävät ulkotulet
Raaka-aineet
1 pkt Bruno tai Eskimo -alumiinivuokia
2 luomu kananmunia
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1/2 dl sulatettua voita
3/4 dl täysmaitoa
1 pss Pätkis-paloja
Näin se hoituu
Kinuski:
Keitä kermaa ja sokeria kattilassa 20-30 minuuttia välillä sekoittaen kunnes seos sakenee, ja muuttuu kinuskimaiseksi. Älä pidä liedellä liian kovaa lämpöä, sillä kinuski palaa suhteellisen helposti pohjaan. Seoksen tulisi kuplia rauhassa, ei siis varsinaisesti kiehua. Lisää kinuskin sekaan voi ja sekoita. Nostele esim. ruokalusikan avulla kuumaa kinuskia ulkotulien pohjien päälle. Törkkää lopuksi keskelle leivosta pätkiksen pala ja nosta ulkotulet jääkaappiin noin 2 tunnin ajaksi, jotta kinuski jähmettyy kunnolla. Nosta ulkotulet 30-60 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön, jotta kinuski ehtii hieman pehmentyä ennen herkutteluhetkeä.