Syötävät ulkotulet
4
Henkeä

Syötävät ulkotulet

Raaka-aineet

1 pkt Bruno tai Eskimo -alumiinivuokia

2 luomu kananmunia

1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl kanelia

1/2 dl sulatettua voita

3/4 dl täysmaitoa

1 pss Pätkis-paloja

Näin se hoituu

Sekoita kulhossa kananmunat ja sokerit (ei tarvitse vaahdottaa). Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe sekä kaneli keskenään. Lisää jauhoseokseen sulatettu voi sekä maito, ja sen jälkeen vielä muna-sokeriseos. Vatkaa kevyesti sekaisin. Lusikoi taikinaa vuokiin siten että se täyttää alumiiniset vuoat noin puoleen väliin. Paista ulkotulien pohjia 175-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Mikäli taikina kohoaa uunissa paljon, voit huoletta painaa taikinaa esim. lasin pohjalla matalammaksi kun taikina on vielä kuumaa.

Kinuski:
Keitä kermaa ja sokeria kattilassa 20-30 minuuttia välillä sekoittaen kunnes seos sakenee, ja muuttuu kinuskimaiseksi. Älä pidä liedellä liian kovaa lämpöä, sillä kinuski palaa suhteellisen helposti pohjaan. Seoksen tulisi kuplia rauhassa, ei siis varsinaisesti kiehua. Lisää kinuskin sekaan voi ja sekoita. Nostele esim. ruokalusikan avulla kuumaa kinuskia ulkotulien pohjien päälle. Törkkää lopuksi keskelle leivosta pätkiksen pala ja nosta ulkotulet jääkaappiin noin 2 tunnin ajaksi, jotta kinuski jähmettyy kunnolla. Nosta ulkotulet 30-60 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön, jotta kinuski ehtii hieman pehmentyä ennen herkutteluhetkeä.

Reseptit ja vinkit

Vinkki