Marokkolainen taatelikakku
6
Henkeä
120 min

Marokkolainen taatelikakku

Raaka-aineet

3,5 dl taateleita

2 dl lämmintä vettä

2,5 dl fariinisokeria

200 g voita

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 dl pekaanipähkinöitä

1 kpl kananmuna

3/4 dl maitoa

pistaasipähkinöitä ja taateleita koristeluun

Sitruuna creme fraiche:

2 dl ranskankermaa

2 rkl tomusokeria

1/2 kpl sitruunankuori ja mehu

1/2 kpl vaniljatangon siemenet

Näin se hoituu

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Liota taatelit lämpimään veteen. Anna pehmentyä noin 1 h. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon liotetut taatelit ja pähkinät. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita massa tasaiseksi.
Voitele leipävuoka (n. 24 cm pitkä ja 12 cm leveä) ja kaada massa vuokaan. Paista kakkua noin 45-50 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
Vatkaa creme fraiche kevyeksi vaahdoksi sokerin, vaniljasiementen ja sitruunankuoren kanssa. Mausta lopuksi vielä sitruunanmehulla.
Koristele kakku hienonnetuilla pistaasipähkinöillä ja taateleilla ja tarjoile se sitruunaisen ranskankerman kanssa.

Reseptit ja vinkit

Vinkki