Makea leipäjuustopaistos
4
Henkeä
20 min

Leipäjuustopaistos

Raaka-aineet

LEIPÄJUUSTOPAISTOS

200 g leipäjuustoa

2 dl vispikermaa

1/2 dl fariinisokeria

OMENAHILLOKE

3 kpl omenoita

1 rkl voita

2 dl vettä

1/2 dl sokeria

5 kpl neilikoita

1 kpl kanelitanko

Näin se hoituu

Valmista ensin omenahilloke. Kuori ja lohko omenat, freesaa ne pannulla voissa. Lisää vesi, sokeri ja mausteet. Anna hautua vielä 5-10 minuuttia. Poista kanelitanko ennen tarjoilua.

Leikkaa leipäjuusto haluamasi kokoisiksi paloiksi ja asettele ne voideltuun foliovuokaan tai muuhun matalaan vuokaan. Kaada kerma päälle ja ripottele pinnalle fariinisokeria. Kuumenna grillissa tai 200-asteisessa uunissa sen aikaa että paistos kuumenee. Aikaa tähän menee noin 10-15 minuuttia.

Tarjoile leipäjuustopaistos jäähdyten tai lämpimän omenahillokkeen kanssa. Lisää annoksiin halutessasi myös kermavaahtoa.

Omenahillokkeen sijaan voit tarjoilla leipäjuustopaistoksen myös esimerkiksi lakkojen, lakkahillon tai vaikkapa tuoreiden mansikoiden kanssa.

Reseptit ja vinkit

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok