Kookoskastike ja rommi-marinoidut hedelmät
6
Henkeä
20 min

Kookoskastike ja rommi-marinoidut hedelmät

Raaka-aineet

KOOKOSKASTIKE

2 dl kuohukermaa

2 kpl kananmunan keltuaisia

1 kpl vaniljatanko

1/2 dl sokeria

1/2 dl kookoshiutaleita

ROMMILIEMI

2 dl vettä

100 g sokeria

2 rkl vaaleaa rommia

HEDELMÄT

1 kpl päärynää

1 kpl persikkaa

1/2 kpl ananasta

1 kpl appelsiinia

200 g mansikoita

2 kpl luumuja

1 ruukku tuoretta minttua

Näin se hoituu

Valmista ensin kookoskastike. Kuumenna kerma, halkaistu vaniljatanko ja kookoshiutaleet kiehumispisteeseen. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kaada kuuma kermaseos vaahdon päälle. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu. Älä päästä kiehumaan tai kastikkeesta tulee rakeinen. Jäähdytä jääkaapissa.
Rommilientä varten sekoita sokeri ja vesi. Kuumenna ja hauduta 5 minuuttia, lisää rommi ja siirrä kattila pois liedeltä.

Pilko hedelmät ja mansikat kulhoon ja kaada rommiliemi niiden päälle ja sekoita. Anna marinoitua, kunnes kookoskastike on jäähtynyt. Annostele hedelmäsalaatti laseihin ja kaada kulhon pohjalle jäänyt liemi hedelmien päälle. Lusikoi lopuksi kylmää kookoskastiketta hedelmien päälle ja koristele mintun lehdillä.

Reseptit ja vinkit