Kinkkuvohvelit
2
Henkeä
45 min

Kinkkuvohvelit

Raaka-aineet

1 pkt Atria Perhetilan 200g Grillikinkku

3 dl vehnäjauhoja

3/4 tl suolaa

1 tl sokeria

2 tl pippurista yrttimaustetta

10 basilikanlehteä

4 dl kivennäisvettä

2 kpl kananmunaa

50 g juoksevaa margariinia tai sulatettua voita

Paistamiseen:

juoksevaa margariinia

Tarjoiluun:

150 g smetanaa tai ricottojuustoa

2 dl maustekurkkukuutioita

Näin se hoituu

Mittaa jauhot, mausteet ja silputut tai revityt basilikan lehdet kulhoon. Kaada kivennäisvesi päälle ja sekoita sileäksi. Lisää kananmunat ja rasva. Anna taikinan turvota 15–30 minuuttia. Kuumenna vohvelipannu, sipaise pannuun hiukan rasvaa, annostele desin verran taikinaa pannuun ja nosta pari kolme kinkkuviipaletta taikinan päälle, käännä kansi päälle ja paista. Paistoaika riippuu vohvelipannun tehosta, noin viidessä minuutissa vohveleista tulee vaaleanruskeita ja rapeapintaisia. Vohvelit ovat rapeita jos ne syödään heti paiston jälkeen, pinottuina vohvelit pehmenevät. Tarjoa smetanan tai ricottajuuston ja maustekurkkukuutioiden kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki