Keikauskakku kauden hedelmistä
8
Henkeä
50 min

Mehevä keikauskakku

Raaka-aineet

4 kpl kananmunia

2,5 dl sokeria

1 tl suolaa

1,5 tl kanelia

1 tl leivinjauhetta

3 dl vehnäjauhoja

1/2 dl rypsiöljyä

2 dl porkkanaraastetta

300 g hedelmiä ja marjoja maun mukaan (esim. raparperia, persikkaa, luumua, kirsikoita, mansikoita)

1 rkl voita

1 dl fariinisokeria

Näin se hoituu

Valitse marjat ja hedelmät makusi tai sesongin mukaan. Kakku toimii myös hävikin minimoimisessa, kakkuun uppoavat hyvin myös esimerkiksi jo hieman nuukahtaneet mansikat.


Voitele piiras- tai foliovuoka ja ripottele vuoan reunoille ja pohjalle fariinisokeria. Leikkaa hedelmät tarvittaessa paloiksi ja laita ne ja mahdolliset marjat vuokaan. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, öljy ja porkkanaraaste. Sekoita nopeasti.

Kaada taikina vuokaan ja paista grillissä tai uunissa noin 160 asteessa noin 50 minuuttia. Tarkkaile kakun pintaa etenkin paistoajan loppupuolella. Mikäli pinta tuntuu tummuvan liikaa, aseta kakun päälle folio estämään tummumista ja kuivumista. Jäähdytä kakkua paiston jälkeen hetki ja kumoa se sitten tarjoiluvadille. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Lisää annokseen halutessasi myös tuoreita marjoja tai vaikkapa kinuskikastiketta.

Reseptit ja vinkit