Karpalojäädyke ja kinuskikastike
10
Henkeä
20 min

Karpalojäädyke ja kinuskikastike

Raaka-aineet

JÄÄDYKE

4 kpl kananmunan keltuaisia

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

4 kpl kananmunan valkuaisia

1/2 tl suolaa

5 dl vispikermaa

3,5 dl karpaloita

KINUSKIKASTIKE

2 dl vispikermaa

1,5 dl fariinisokeria

0,5 dl sokeria

1 rkl voita

Näin se hoituu

Vatkaa keltuaiset ja 3/4 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa sen jälkeen valkuaiset, ripaus suolaa ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa vielä vispikerma erikseen vaahdoksi. Sekoita kaikki vaahdot keskenään varovasti nostellen. Survo karpalot soseeksi, mutta jätä osa koristeluun. Lisää karpalosurvos vaahtoseokseen. Kaada seos jäädyke- tai kakkuvuokaan, peitä kelmulla ja pakasta vähintään 6 tunniksi.

Valmista kinuskikastike. Keitä kermaa, fariinisokeria ja sokeria kattilassa noin 20 minuuttia tai niin kauan, että se sakenee kastikemaiseksi. Kiillota lopuksi voinokareella.

Ennen jäädykkeen kumoamista voit valella vuokaa hieman vedellä, jotta se irtoaa paremmin. Koristele jäädyke sokeroiduilla karpaloilla ja tarjoile kinuskikastikkeen kera.

Reseptit ja vinkit