Valkosuklaamousse ja puolukkakastike
4
Henkeä

Valkosuklaamousse ja puolukkakastike

Raaka-aineet

200 g valkosuklaata

2 liivatelehteä

4 dl kuohukermaa

2 kananmunaa

4 rkl sokeria

Puolukkakastike:

6 dl puolukkaa

1 1/2 dl sokeria

Näin se hoituu

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kattilassa pieni määrä kermaa ja lisää pehmenneet liivatelehdet kuumaan kermaan. Laske lämpöä ja sulata myös valkosuklaa kerman joukkoon pieninä paloina.
Varo kuumentamasta suklaata liikaa, ettei se pala. Anna suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Vaahdota kananmunat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa astiassa jäljellä oleva kerma. Yhdistä jäähtynyt suklaaseos kananmuna-sokerivaahtoon ja sekoita varoen tasaiseksi. Lisää kermavaahto varovasti joukkoon. Laita mousse kylmään jähmettymään.

Puolukkakastike valkosuklaamousselle:
Paseeraa puolukka eli survo se siivilän läpi sileäksi. Laita paseerattu puolukka kattilaan, lisää sokeri ja keittele haluamasi paksuiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku ja lisää halutessasi vielä sokeria.

Itse jätin puolukkakastikkeen melko kirpeäksi, sopi hyvin makean valkosuklaamoussen kanssa!

Reseptit ja vinkit

Vinkki