Hotteok (korealainen pannukakku)
4
Henkeä
150 min

Hotteok (korealainen pannukakku)

Raaka-aineet

3 1/2 dl lämmintä maitoa

2 rkl sokeria

7 g kuivahiivaa

1/2 tl suolaa

1 rkl öljyä

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 dl riisijauhoa

2 rkl maissijauhoa

1 dl fariinisokeria

3 rkl saksanpähkinää rouhittuna

1 tl kanelia

4 rkl öljyä paistamiseen

Näin se hoituu

Liota hiiva noin 42 asteiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja öljy. Sekoita. Lisää jauhot joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Noin 1,5 h. Napauta kulhoa voimakkaasti muutama kerta että taikina laskee. Anna kohota vielä tunti.
Sekoita fariinisokeri, pähkinät ja kaneli keskenään.
Muotoile taikinasta jauhotetulla alustalla noin 8 pullaa. Litistä pullat kädessä noin 1 cm paksuisiksi. Lisää taikinan keskelle 1 rkl sokeri-pähkinäseosta ja taittele kulmat seoksen päälle, niin että sokeriseos jää kokonaan taikinan sisälle. Muotoile taikina vielä tasaisiksi pannukakuiksi.
Paista öljyssä keskilämpöisellä pannulla pannukakkuja noin 1-2 minuutti per puoli kunnes pannukakuissa on kauniin ruskea väri. Voit käyttää kantta kääntämisen jälkeen, jotta pannukakku kypsyy nopeammin.

Reseptit ja vinkit

Vinkki