Puolukka-rahkajäädyke
8
Henkeä

Puolukka-rahkajäädyke

Raaka-aineet

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

250 g rahkaa

150 g puolukoita (noin 3 dl)

1 kananmunan keltuainen

1 dl tomusokeria tai muuta makeuttajaa (esim. tomu-erytritolia

1/2 tl vaniljajauhetta

Lisäksi

1 rasia

Atria 400g Ohukainen

50 g Puolukkakastike:

1 1/2 rkl puolukoita

tomusokeria tai muuta makeuttajaa

ripaus vaniljajauhetta

Koristeeksi muutama irrallinen puolukka ja tomusokeria

Näin se hoituu

Puolukkarahka
Hienonna kohmeiset puolukat sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita rahkan joukkoon puolukkatahna, keltuainen, sokeri ja vaniljajauhe. Lisää kermavaahto rahkan joukkoon.
Huuhtele muffinsivuoat kylmällä vedellä. Lusikoi niihin rahkaa. Tasoittele pinta. Laita folio vuokien päälle ja laita vuoat pakkaseen. Anna jäätyä vähintään neljä tuntia, mieluummin yön yli.

Annosten valmistelu jälkiruoaksi
Ota jäädykkeet ja kastikkeen puolukat pakkasesta. Anna puolukoiden sulaa hieman. Huuhtaise jäädykkeiden pohjia lämpimällä vedellä, jotta ne irtoavat koloistaan. Anna jäädykkeiden lämmetä sen aikaa, kun kuumennat letut.

Kastiketta varten hienonna puolukat tasaiseksi tahnaksi. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljajauhe. Tarkista maku.

Kuumenna letut pannulla miedolla lämmöllä tai uunissa folion sisällä 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Annosten kokoaminen:
Laita kullekin lautaselle 2–3 lettua. Nosta puolukka-rahkajäädykkeet kuumien lettujen päälle. Levitä kastiketta 2 tl kullekin annokselle. Ripottele tomusokerissa pyöräytetyt puolukat annoksiin koristeeksi. Tarjoa heti.

Jos jätät keltuaisen pois, saa ihanaa puolukkarahkaa!

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki