Bataattikerroskakku
4
Henkeä

Bataattikerroskakku

Raaka-aineet

Kakku:

1 rasia Atria Bravuuri 550g Paistovalmis Bataattilaatikko

3 1/2 dl sokeria

4 munaa

1 dl öljyä

5 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljauutetta

3 tl kanelia

2 tl inkivääriä

Täyte ja crumb coat -kuorrutus:

2 pkt maustamatonta tuorejuustoa

120 g voita

2 tl vaniljauutetta

3 rkl vaahterasiirappia

Kuorrutus:

150 g voita

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 tl vaniljauutetta

1 rkl vaahterasiirappia

Karamellipekaanipähkinät:

70 g pekaanipähkinöitä

1 dl sokeria

Näin se hoituu

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa sokeri ja munat yhteen, valkeaksi vaahdoksi. Lisää öljy ja bataattilaatikko. Sekoita ainekset yhteen. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokeriseokseen. Sekoita vain sen verran, jotta ainekset sekoittuvat keskenään. Voitele ja jauhota kaksi noin 17 cm halkaisijaltaan olevaa irtopohjavuokaa. Kaada taikina vuokiin ja paista uunin keskitasossa n. 50 minuuttia. Tai kunnes tikulla kokeiltaessa taikina
ei enää tartu tikkuun. Anna kakkujen jäähtyä hetki vuoissaan ja kumoa ne sen jälkeen varoen ritilälle jäähtymään. Kun kakut ovat jäähtyneet, halkaise ne kahteen osaan. Täytä kakkupohjat kuorrutteella

Täyte ja crumb coat kuorrutus:
Vatkaa voi pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vanilja. Sekoita sähkövatkaimella, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää vaahterasiirappi vähän kerrallaan kuorrutteeseen, samalla vatkaten. Täytä kakku kuorrutteella. Levitä ohut kerros kuorrutetta kakun pintaan ja nosta pakkaseen n. 20 minuutiksi.
Kuorrutus:
Vatkaa voi pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vanilja. Sekoita sähkövatkaimella, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää vaahterasiirappi vähän kerrallaan kuorrutteeseen, samalla vatkaten. Levitä kuorrute kakun pintaan. Koristele pekaanipähkinöin.

Karamellipekaanipähkinät:
Kaada sokeri paistinpannulle ja sulata se miedolla lämmöllä. Sokeri saa muuttua kauniin kullanruskeaksi. Sekoittele pari kertaa sulamisen aikana. Lisää pekaanipähkinät sulaan sokeriin ja sekoita jotta ne peittyvät.
Kaada pähkinä-karamelliseos leivinpaperille ja anna jäähtyä kokonaan. Murskaa pähkinä-karamelliseos veitsellä karkeaksi murskaksi. Ripottele murska kakun pinnalle.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki