Reseptit: Banaanikääretorttu
12
Henkeä
30 min

Banaanikääretorttu

Raaka-aineet

POHJA

4 kpl kananmunia

1,5 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

1 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

TÄYTE

1 prk (250 g) maitorahkaa

1/2 dl sokeria

2 tl vanilijasokeria

1 kpl banaania

1 tl kanelia

3 rkl (rommia)

2 dl kuohukermaa

50 g suklaarouhetta koristeeksi

Näin se hoituu

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina kevyesti voidellulla leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille, jolle on siroteltu sokeria.

Valmista täyte: Sekoita maitorahkaan sokerit, soseutettu banaani, kanelia ja halutessasi rommia. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää täytteeseen. Levitä 2/3 täytteestä kääretorttulevylle ja rullaa levy leivinpaperin avulla. Anna rullan vetäytyä jonkin aikaa jääkaapissa. Levitä loppu täyte kääretortun pinnalle. Koristele suklaarouheella.

Reseptit ja vinkit