Reseptit: Aprikoosi-omenapitkot
12
Henkeä
45 min

Aprikoosi-omenapitkot

Raaka-aineet

TAIKINA

1 prk (250 g) maitorahkaa

250 g voita

4 dl vehnäjauhoja

2 rkl sokeria

1 tl leivinjauhetta

TÄYTE

3 kpl omenoita

1 dl uuninkestävää aprikoosimarmeladia

2 rkl sitruunamehua

Voiteluun

1 kpl kananmunaa

PINNALLE

2 rkl raesokeria

2 rkl mantelirouhetta

Näin se hoituu

Sekoita maitorahkaan pehmeä voi. Nypi joukkoon kuivat aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteen muotoiseksi ja laita se muovilla peitettynä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kuori ja kuutioi omenat. Lisää marmeladi ja sitruunamehu. Kauli taikina 3-4 mm:n paksuiseksi levyksi (36 x 36 cm). Jaa levy kahteen osaan. Lusikoi omenatäyte pituussuunnassa keskelle levyä. Leikkaa reunoille jäävä taikina parin cm:n levyisiksi nauhoiksi. Nosta taikinanauhat täytteen päälle vuorotellen ristikkäin. Tee samoin toiselle taikinalevylle. Voitele valmiit pitkot kananmunalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia uunin keskitasolla.

Reseptit ja vinkit

Vinkki