Thai-kanakeitto
4
Henkeä
120 min

Thai-kanakeitto

Raaka-aineet

1 pkt Atria Perhetilan n600g Thai Kanan Rintaleike

1,5 dl vettä

4 kpl kanaliemikuutiota

100 g tom yam -tahnaa

8 kpl kaffirlimen lehteä

5 rkl kalakastiketta

1 rkl fariini- tai muscovadosokeria

2 kpl limeä

6 kpl isoa herkkusientä

400 g kirsikkatomaatteja

1 kpl punainen chilipalko

4 kpl sitruunaruohon vartta

1 ruukku tuoretta korianteria

Näin se hoituu

Ota rintaleikkeet huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Paahda rintaleikkeitä uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia (kunnes sisälämpötila on 80 astetta). Rintaleikkeiden paistuessa voit tehdä keiton valmiiksi.
Kiehauta vesi isossa kattilassa. Lisää kanaliemikuutiot, tom yam tahna, kaffirlimen lehdet, kalakastike ja sokeri. Pese limet huolella ja raasta niiden kuorista ohutta raastetta ja purista niistä mehu, lisää keittoon. Pilko herkkusienet ohuiksi viipaleiksi ja kirsikkatomaatit puoliksi. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi (siemenet saavat olla mukana) ja sitruunaruoho noin 5 sentin pätkiksi. Lisää kasvikset keittoon ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.
Kun rintaleikkeet ovat kypsiä perkaa kanoista luut pois ja revi liha reiluiksi paloiksi keiton joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä vartin verran. Silppua korianterinlehdet keiton päälle ennen tarjoilua.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok