Tapasvati balsamicokanasta ja juustoista
4
Henkeä
300 min

Tapasvati balsamicokanasta ja juustoista

Raaka-aineet

Punajuuret:

1 ltr vettä

2 kpl laakerinlehteä

1 tl suolaa

5 kpl neilikkaa

1 rkl sokeria

5 kpl maustepippuria

0,5 dl punaviinietikkaa

4 kpl pienehköä punajuurta

Paahdetut kirsikkatomaatit:

500 g kirsikkatomaatteja

2 rkl voisulaa

2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna

0,5 dl silputtua timjamia

0,5 rkl fariinisokeria

suolaa ja mustapippuria myllystä

Viikuna- vuohenjuustomousse:

1 dl smetanaa

2 kpl viikunaa

1 dl pehmeää vuohenjuustoa

1 tl hunajaa

Grillatut parsat:

8 kpl parsaa

1 pkt Atria 140g Suomalainen Pekoni

100 g manchego-juustoa

Lisäksi:

1 pkt Atria Perhetilan 490g Balsamico Kanan Fileesiivu

Näin se hoituu

Aloita laittamalla punajuuret marinoitumaan. Sekoita mausteet ja etikka veteen ja kiehauta. Kuori punajuuret ja keitä ne kypsiksi mausteliemessä. Jätä punajuuret jäähtymään liemeensä ja anna niiden marinoitua muutaman tunnin ajan. Kootessasi tapaksia, leikkaa marinoiduista punajuurista noin sentin paksuisia kiekkoja ja kuivaa niiden pinnat talouspaperilla.

Halkaise kirsikkatomaatit. Sulata voi ja sekoita sen joukkoon valkosipuli, timjami, fariinisokeri, sekä suola ja pippuri. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda tomaatteja 170-asteisessa uunissa noin 30 – 40min.

Vatkaa smetana vaahdoksi ja kaavi viikunoista sisus smetanan sekaan. Lisää vuohenjuusto ja hunaja, ja sekoita tasaiseksi mousseksi. Laita mousse pursotinpussissa jääkaappiin odottamaan. Pursota mousse punajuurikiekkojen päälle juuri ennen tarjoilua.

Grillatut pekoni- parsat manchego juustolla:
Kuori kevyesti parsat ja leikkaa 1 cm kanta pois. Kääri pekonit parsojen ympärille tiiviisti. Raasta manchego- juusto oikein ohueksi ja hienoksi raasteeksi. Grillaa pekoni- parsoja grillissä n. 4 min välillä käännellen niin, että pekoni ruskistuu kauttaaltaan ja parsa kypsyy al denteksi. Lisää kuumien parsojen päälle annokseen manchego- juustoraaste välittömästi niin, että juusto sulaa parsojen pinnalle.

Kanan valmistus:
Ota fileesiivut huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsentämistä. Grillaa tai paista kuumalla pannulla tilkassa öljyä yhteensä n. 15 min välillä käännellen kunnes sisälämpötila on +75 astetta.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki