Sosekeitto juureksista kylmäsavulohimoussen kera
5
Henkeä
30 min

Sosekeitto juureksista kylmäsavulohimoussen kera

Raaka-aineet

KEITTO

400 g palsternakkaa

400 g maa-artisokkaa

2 kpl salottisipulia

1 ltr kasvislientä

1 tl suolaa

1/4 tl valkopippuria

1 rkl voita

MOUSSE

50 g kylmäsavulohta

1/2 dl kuohukermaa

1/2 dl ranskankermaa

1 rkl sitruunamehua

1 tl sokeria

1/2 tl pippuria

Näin se hoituu

Kuori palsternakat ja maa-artisokat. Kuori ja kuutioi sipuli. Sulata voi kattilassa, freesaa sipulit ja kuutioidut juurekset. Kaada päälle kasvisliemi ja keitä hiljalleen kypsäksi. Soseuta keitto nyt sauvasekoittimella. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla, ohenna tarvittaessa.

Valmista kylmäsavulohimousse. Tee kylmäsavulohesta pieniä kuutioita. Vaahdota kerma ja ranskankerma, lisää sekaan lohikuutiot ja mausteet.

Reseptit ja vinkit