Saaristolaissalaatti
8
Henkeä
40 min

Saaristolaissalaatti

Raaka-aineet

SALAATTI

3 kpl keksikokoista perunaa

1/2 ltr vettä

1 tl suolaa

1 kpl punasipulia

3 kpl kananmunia

250 g silakkafileitä

1 dl vehnäjauhoja

2 tl suolaa

1/4 tl valkopippuria

2 dl rypsiöljyä

150 g saaristolaisleipää

1 rkl voita

200 g erilaisia salaatinlehtiä

1/2 ruukku ruohosipulia

KASTIKE

1 rkl tyrnimehua

1 rkl valkoviinietikkaa

2 rkl oliiviöljyä

1/2 tl suolaa

1/2 tl sokeria

Näin se hoituu

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä ne, kuori ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja lohko keitetyt kananmunat. Leikkaa silakkafileet pituus suunnassa halki. Mausta vehnäjauhot suolalla ja valkopippurilla ja jauhota siinä silakkafileet. Uppopaista silakkafileet öljyssä rapeiksi. Kuutioi saaristolaisleipä ja paista kuutiot voissa. Kokoa salaatit annoksiksi tai tarjoa isosta kulhosta. Koristele ruohosipulilla.

Sekoita kastikkeen ainekset sauvasekoittimella.

Reseptit ja vinkit