Glögi-punasipulihilloketta ja kylmäsavuhärkää keksillä
60 min

Glögi-punasipulihilloketta ja kylmäsavuhärkää keksillä

Raaka-aineet

Glögi-punasipulihilloke:

500 g punasipulia

1 dl sokeria

2 dl glögiä

0,5 tl kanelia

0,25 tl jauhettua inkivääriä

0,5 tl suolaa

mustapippuria myllystä muutama rouhaisu

Tarjoiluun:

voileipäkeksejä

Atria Kulinaari 100g Ohuen Ohut Kylmäsavuhärkä

piparjuurituorejuustoa

maitoa

tuoretta timjamia

Näin se hoituu

Leikkaa punasipulit ohuiksi puolikuiksi. Kuumenna voi pannulla ja paistele sipuleita kunnes ne pehmenevät hieman. Lisää sekaan glögi, sokeri ja mausteet. Sekoita hyvin. Anna hillokkeen poreilla miedolla lämmöllä noin puolisen tuntia. Purkita hilloke ja anna jäähtyä mielellään seuraavaan päivään.

Alkupalan kokoaminen:
Levitä 0,5-1 tl hilloketta keksille. Aseta kullekin keksille leikkelerulla hillokkeen päälle. Mikäli valitsemasi keksit ovat melko pieniä (suupalan kokoisia) leikkaa kylmäsavuhärkä-leikkeleet puoliksi ja rullaa sitten. Mikäli keksit ovat isompia, käytä kokonaisia leikkeleitä.

Notkista piparjuurituorejuustoa hieman maidolla. Pursota tuorejuustoruusukkeet kekseille. Koristele timjamilla.

Kokoa alkupalat vasta hetki ennen tarjoilua, ettei hilloke ehdi kostuttaa keksiä vieden rapeutta mennessään.

Ylijäänyt hilloke maistuu hyvin esimerkiksi joulukinkun kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki